El transport públic permet grans estalvis en la mobilitat de les persones, en comparació amb la tinença i manteniment d’un vehicle propi. Sense un bon transport públic la gent treballadora es veu obligada a gastar molts diners per poder accedir al seu lloc de treball.

 

Si fas números, el transport públic gairebé sempre surt a compte! Quan comparem el cost del manteniment d’un cotxe amb el transport públic sovint oblidem la principal de les despeses, el cost d’adquisició, així com les despeses fixes de manteniment, reparacions, pagament d’impostos, etcètera. Si les tens en compte, comprovaràs que un cotxe pot tenir un cost aproximat de 4.000 € cada any.

 

 

Però sovint, a l’hora de desplaçar-nos, només tenim en compte el cost del carburant o energia i l’existència de peatges i aparcament, si es dona el cas. Però si repercutíssim a cada quilòmetre el cost real total, com si tinguéssim un taxímetre propi, observaríem que fer 20 quilòmetres hauríem de pagar més de  14 €, i la nostra percepció de la despesa canviaria radicalment.

 

Observa als següents gràfics la comparativa entre el cost del transport públic (considerant un viatge de T-10 del nombre de zones corresponent) i el cost de fer anar un cotxe i una moto. Fes bé els números, amb el transport públic surts guanyant gairebé sempre!  

 

 

MÉS ESTALVI, MENYS ENDEUTAMENT

PATROCINADORS