Conduir un vehicle particular requereix un estat d’atenció permanent, mentre que anar en transport públic es pot compatibilitzar amb la lectura o altres activitats. El transport públic contribueix a reduir l’estrès, tant per la reducció del trànsit com pel fet de no haver de patir per la conducció.

 

T’has preguntat mai quin és el valor del temps? Sovint busquem el mode de transport més ràpid si podem escollir entre dues o més alterantives… però és comparable el temps que passem conduint al temps que anem en transport públic?

 

La conducció és una activitat que requereix una atenció pràcticament completa, que no es pot aprofitar per fer altres activitats que sí son possibles en el transport públic. Convertir el temps de viatge en un temps útil per a la lectura o l’entreteniment ens permet aprofitar millor la nostra vida, sempre que els viatges en transport públic durin un temps raonable.

 

Cada vegada es perden més hores per congestió, de forma que la conducció pren un temps indeterminat i pren hores de lleure o obligacions personals dels conductors. L’estudi d’Inrix Global Traffic Scoreboard de 2017 xifra en 28 hores anuals el temps perdut en congestió per cada conductor de mitjana a Barcelona. El mateix estudi relata que el 10% de els hores de conducció la persona que viatja circula en congestió.

 

La conducció per anar a la feina, estudis o d’altres obligacions és una causa d’estrès important. Segons l’“Estudio sobre las distraccions mentales de los conductores” (BP, Castrol y RACE 2017) el 51% dels conductors espanyols assegura que té una conducció més agressiva quan es troba estressat, i un 52% assegura que és la pròpia conducció allò que els estressa. El mateix estudi indica que l’estrès agreuja en un 28% les possibilitats de patir un accident de trànsit.

 

MENYS ESTRÈS, MÉS BENESTAR

PATROCINADORS